Sep 23, 2012

Shoot to Thrill

Arvatkaas, kuka löysi uuden lempileffansa viime sunnuntaina ja katsoi sen kahdesti vuorokauden sisään?

Enne kuin jatkatte, klikatkaa tämä auki uuteen välilehteen ja sulkekaa muut musiikinlähteet. Ette tule katumaan.


  1. vitun hyvä leffa
  2. vitun hyvä fandom
  3. ei löydä shippaamattomia ficcejä + en löydä puolta siitä mitä etsin

Asiaan. Ensin taustat. En ole mikään supersankarileffojen fani, Spider-Manit ei kiinnosta ym. En tiedä mikä sai alunperin harkitsemaan tämän leffan näkemistä silloin toukokuussa kun oli valkokankaalla. Ajattelin vain että "olishan toi kiva nähdä, kun nyt vähän muitkain on katsontalistalla". (Nälkäpeli ja Iron Sky. Omistan muuten nyttemmin molemmat DVDllä, ja Nälkäpelin kävin katsomassa.)
Enpä sitten mennytkään katsomaan sitä keväällä, mutta kesällä kun netti .giffas taistelut, oli aika coolia katsoa kaikki "dramaattiset" kohdat.
Enivei, nykypäivään. Vuokrasin DVDn viime sunnuntaina ja VITTU OLIKO HYVÄ LEFFA. Kiroilin vaan vähän kun oli tosi pimee metsätaistelu enkä saanut siitä kohtaa kunnolla selvää. Ja vaikka olinkin nähnyt yhtä sun toista leffasta netissä, ei minulla ollut juonesta hajuakaan.



Pari suomalaista leffa-arvostelua sanoi että tämä on vain Marvelin faneille, ja niille jotka on nähnyt tähän johtavat leffat (Iron Man & Iron Man 2, Thor, Incredible Hulk, Captain America: the First Avenger), sillä leffa ei selittele SHIELDiä, Tesseraktia tai hahmojen historiaa. Nah, en ole nähnyt noista leffoista yhtäkään, mutta hyvin pärjäsin leffaa katsoessani. Tesserakti oli voimanlähde, SHIELD agenttijärjestö, ja Asgard tietysti Lokin ja Thorin kotipaikka! Norjalaisen mytologian tunteminen (ja Tumblr) selvensi sen minulle kuukausia sitten.

Myös hahmojen taustatarinat tunsin, ainakin jotenkuten. Eipä niissä edes ole hirveästi mikä ei tulisi ilmi tässä leffassa, mitä nyt Steve (Captain) saa takaumia mätkiessään nyrkkeilysäkkiä. Iron Man 2:n perusjuoni mainitaan yhdessä repliikissä (joka muuten tulee Tonyn suusta, eli ei siinä mitään ongelmaa) mutta se on helppo missata. Ja kaikkihan tietää mikä/kuka Hulk on? Right?

Enemmänkin minua spoilasi fanficit joita menin lukemaan heti leffan näkemisen jälkeen. Ehdin lukea niin paljon että hoksasin Tonyn replan toisella katsomiskerralla, mikä siis oli maanantai-iltapäivänä, ja sen jälkeen olen vain lukenut lisää. Tiedän nyt taas vähän enemmän Tonyn historiasta ja etenkin Iron Man 2:n juonesta.
Olen tosin tottunut siihen että fandomeissa joihin liityn on jo materiaalia mihin en pääse käsiksi ja siten en tiedä kaikkea taustaa, niin minua ei niinkään haittaa ihmeellisiltä tuntuvat viittaukset. (Kuten Ant-Man ja The Wasp yhdessä ficissä.) (Traditio alkoi tietenkin Star Warsista, mutta ei siitä sen enempää.)

Ainoa mahdollinen reaktio tuohon oikealla olevaan.
Ja Tony muuten liittyy nimettömään kidutusgalleriaani, jossa asustelee tällä hetkellä Anakin, Ed ja Zuko (ja mahdollisesti Luke, en ole enää varma). Kaava? Kyllä se siellä on.

(Olen siis viimeisen viikon aikana lukenut läjäpäin ficcejä joissa Tony mm. kidnapataan, pahoinpidellään, loukkaantuu enemmän tai vähemmän vakavasti, on tainnut kuollakin pariin kertaan...)

Takaisin asiaan. Leffa rakentaa juontaan aika pitkään, kun Loki palaa Maahan ja kaikkea häslinkiä, Nick Fury (Samuel L. Jackson) melkein tapetaan kahdesti, kaikki kuusi Kostajaa kerätään ympäri maapalloa(mm. Venäjältä ja Intiasta) ja sitten alkaa tappelu. Aijoo, ja siinä välissä käydään Stuttgartissa(en ole ihan varma nimen oikeinkirjoituksesta, sori), tehdään Hitler-viittaus ja tapellaan hyvisten kesken metsässä.

Mutta sitten kun lopputaisteluun päästään, niin alkaa lievä Holy Shit -pätkä. Jatkuvaa taistelua, hyviä vitsejä(Lokilla on suoritusongelmia), hyvät erikoistehosteet. Jos ei muuta, niin täytyy arvostaa alienien CGI-grafiikkaa(ja sitä että ne listii parit pilvenpiirtäjät).
Ja loppupätkä on ihan aww, mutta en halua spoilia... Toisaalta, se oli trailerissa, kun Tony tippui taivaalta ja Hulk nappasi sen, eli ei se periaatteessa ole spoili.

Did you just kill Tony Stark?
Tonystä ja sen historiasta puheenollen, ja en siis vielä ole nähnyt Iron Man -leffoja, mutta ficcien ja parin Youtube-videon avulla olen kyhännyt jonkinlaisen ymmärryksen niistä leffoista, mm. mitä tapahtui Afganistanissa, itse ARC-reaktorista ja palladiumin osallisuudesta. (Yritän olla spoilimatta jos joku tietämätön lukee tätä.) Aijoo, ja autonakkuja ja vesikidutusta. Ja tiesin että Natasha on IM2:ssä, mutta en tiennyt sen merkittävyyttä juonen kannalta ennen kuin luin yhden sen replan yhdessä fanficissä... Mmmh, loppuu ajatukset kesken.

Nobody kills Tony Stark!
Vois heittää loppuun muutaman ficcisuosituksen. Olen tietty lukenut paljon enemmän ficcejä, mutta nämä nyt oli sellaisia... Ja ainakin pari on sellaisia ettei heti uskoisi että minä lukisin niitä.

  • Never Forget, jokaisen nykyaikaan sijoittuvan (amerikkalais)tuotannon "pakollinen" 9/11-muistoficci. Melkein sai mut itkemään, ja a. en itke fanficeille, b. 9/11 ei ole koskaan aiheuttanut mitään reaktiota minussa. Lähinnä huokauksia kun en jaksa jatkuvaa jankkaamista siitä ja muista jutuista. ("+16", kiroilua ja aihe)
  • 100 Days of Tony Stark Madness, huumorificci. Mm. crossdressausta, homobaariin soluttautumista ja FMK-peli. Ja tynnyrillinen apinoita. Nick Fury ei kestä Tonyä. (+13, kiroilua)
  • She's Somebody's Hero, söötti hurt/comfort/huumorificci. Tony inhoaa sairaaloita, mutta Pepper osaa fiksata tilanteen. (+9)
  • I Fell Heavy Into Your Arms, Tony/Stene ystävyysficci, mukana (tietty!) hurt/comfortia. (+13, kiroilua)
  • Destiny at Work, Steve/Tony romanssi. Loki kokeilee loitsua Tonyyn, ja tekee tästä naisen. Steve yrittää vakuutella itselleen olevansa hetero. (+13, kiroilua, seksuaalisia teemoja)
  • Big Man in a Suit of Armor, täysi huumorificci jossa Tony vastaa hieman eri tavalla kysymykseen "Mitä olet ilman pukuasi?" (+13, seksijuttuja, kiroilua)



(Oletitteko että oikeasti laitan AC/DC:tä soimaan blogiini? Ei tapahdu ihan hetkeen. Ja muutenkin, tykkään tästä musiikista.)

No comments:

Post a Comment